Gmail trükkök – elküldött e-mail visszavonása

Gmail, e-mail üzenetek visszavonásának beállítása

Gmail trükkök sorozatunk első bejegyzésében a véletlenül elküldött e-mail üzenetek visszavonásának beállítását ismertetjük.

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy elhamarkodottan küldött el egy e-mailt, amely így nem a megfelelő címzetthez jutott, vagy az e-mail tartalma nem a címzettnek szólt. Erre a kellemetlenséget is okozható helyzetre a Gmail levelezője rendelkezik egy olyan beépített funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy visszavonhatjuk ezeket a problémás e-maileket, így a címzetthez soha nem fognak eljutni.

Hogyan állíthatjuk be az elküldött üzenetek visszavonását?

Alapbeállításként az elküldött e-mailek visszavonására 5 másodperc áll rendelkezésre. Elsőként állítsuk ezt át legalább 20-30 másodpercre a következő módon:

  1. Nyissuk meg Gmail fiókunkat, jelentkezzünk be az e-mail szolgáltatásba.
  2. Kattintsunk a jobb felső sarokban található fogaskerék ikonra (asztali számítógép, laptop nézetben), és nyissuk meg a ‘Beállítások’ lehetőségeit.
  3. A megnyíló fülön válasszuk ki az ‘Összes beállítás megjelenítése’ opciót.
  4. A beállítási lehetőségeket tartalmaz oldal felső részén keressük meg a ‘Küldés visszavonása:
    A küldés visszavonására rendelkezésre álló idő’ részt.
  5. Állítsuk át a leomló menüből választva az 5 mp-es opciót legalább 2 vagy 30 mp-re.
  6. A módosítások elvégzése után ne felejtsük el menteni a módosításokat az oldal alján található ‘Változások mentése’ gombra kattintva.
  7. Teszteljük a beállítást, küldjünk egy teszt üzenetet saját e-mail címünkre. Az e-mail elküldése után Gmail fiókunk bal alsó sarkában meg fog jelenni a ‘Visszavonás’ gomb, erre kattintsunk. A sikeres visszavonásról a Gmail visszaigazoló üzenetet fog megjeleníteni a képernyőn,készen is vagyunk!

 

Fotó forrása: pexels.com