Tíz hasznos tipp a biztonságos bankkártyás vásárláshoz online

Biztonságos bankkártyás fizetés online

Az online kereskedelem rohamos bővülésével, az internetes szolgáltatások számának folyamatos növekedésével egyre gyakrabban használjuk bankkártyánkat a virtuális térben. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot a biztonságos bankkártyás vásárlással kapcsolatban, amellyel jelentősen minimalizálhatjuk annak az esélyét, hogy  internetes csalás áldozatául essünk.

10 hasznos tipp a biztonságos online bankkártyás vásárláshoz

  1. Ha wifin keresztül csatlakozunk az internethez, akkor lehetőség szerint jelszóval védett hálózatot válasszunk.
  2. Ha befejeztük az online vásárlást, azonnal jelentkezzünk ki a weboldalról.
  3. Állítsunk be bankkártyánkhoz internetes biztonsági kódot (3D Secure Code) ha van rá lehetőség, és virtuális vásárlási limitet.
  4. Soha, senkivel ne osszuk meg internetes biztonsági kódunkat.
  5. Ellenőrizzük, hogy titkosítva van-e a webshop és az általunk használt böngésző közötti kommunikáció, tehát a böngésző címsora a „https” kifejezéssel kezdődik illetve a címsor bal szélén látható egy lakat.
  6. Ellenőrizzük, hogy az online kereskedő feltüntette-e a a cég telephelyét, e-mail címét és esetleg vonalas telefonszámát.
  7. Ha szolgáltatói tartozásról vagy illetéktelen számlahozzáférésről kapunk e-mailben üzenetet, minden esetben ellenőrizzük annak valóságtartalmát először, mielőtt a levélben található linkre kattintva elnavigálunk a banki vagy szolgáltatói weboldalra.
  8. Felhasználónevünket, jelszavunkat és bankkártya adatainkat mindig kezeljük bizalmasan.
  9. Bankkártyaszámunkat, a bankkártya lejárati dátumát és a 3 számjegyű ellenőrző kódot (CVC2/CVV2) kizárólag csak a vásárlás során adjuk meg.
  10. Lehetőség szerint mindig ismert, megbízható helyen vásároljunk az interneten.

Fotó forrása: pexels.com