Gépjármű rendszám lekérdezés, belépés online

A magyar állam által létrehozott és üzemeltetett Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP) lehetővé teszi, hogy a különböző  hazai nyilvántartásokból származó, a jármű életútjának lényeges adatait az ügyfél egy egységes felületen ingyenesen megismerje.  Az online rendszerben kizárólag a Magyarországon forgalomba helyezett járművekre lehet rákeresni.

Fontos, hogy a gépjármű adatainak lekérdezéséhez rendelkeznünk kell ügyfélkapu azonosítóval. Az ügyfélkapu használatához szükséges regisztrációról itt írtunk bővebben.


Gépjármű rendszám lekérdezés asztali számítógépen

  1. Amennyiben van ügyfélkapu azonosítónk, a belépéshez kattintsunk erre a linkre!
  2. A megnyíló oldalon írjuk be az ‘ügyintézés indítása‘ majd az ‘ügyfélkapu‘ gombra kattintsunk, ezek után írjuk be belépési adatainkat a bejelentkezéshez, és fogadjuk el az adatkezelési szabályzatot.
  3. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépési adatokat, rögtön a gépjármű adat lekérdezési felületre jutunk, ahol a gépjármű rendszámát megadva (a betűket és számokat egymás után kötőjel nélkül írjuk) a következő adatokat kérhetjük le: járműnyilvántartás adatai, származásellenőrzés és eredetiségvizsgálat, forgalomban tartás és forgalmazási korlátozás, műszaki állapotra vonatkozó adatok, futásteljesítmény adatok, biztosítás és kártörténet.
  4. Előfordulhat, hogy a jármű bizonyos adatairól nem szolgáltatható adat. Ebben az esetben szedjük ki a vonatkozó pipát és ismét indítsuk el a keresést.
  5. A gépjármű adatainak megjelenítésekor  a műszaki és eredetvizsgálat során készült fotókat is megtekinthetjük,  a tulajdonos vagy tulajdonosok adatairól azonban nem kapunk információt.
  6. A lekérdezés során kilistázott adatokat le is tölthetjük a ‘letöltés’ gombra kattintva, amit a saját számítógépünkre is lementhetünk.

Járműadat igénylés – keresési opciók beállítása

Gépjármű adat lekérdezés online

Gépjármű rendszám lekérdezés mobileszközökön

A gépjárműadatok lekérdezéséhez jelenleg külön mobil applikáció nem áll rendelkezésre, mobileszközökön a fent leírt módon el lehet végezni a belépést, köszönhetően a weboldal rugalmas kialakításának, mert a kijelző méretéhez alkalmazkodva jelennek meg az információk.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: szuf.magyarorszag.hu