e-Bejelentő regisztráció online

Az e-bejelentő szolgáltatás segítségével online felületen intézhetjük közműveink átíratását vagy személyes adataink megváltozását az összes,  szerződésben álló, és az  e-bejelentőhöz csatlakozott közműszolgáltató részére.  Az alábbiakban az e-Bejelentő regisztráció folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.


Fontos!

Az e-bejelentő szolgáltatását  használatának feltétele az Ügyfélkapu-tárhely megléte. Az Ügyfélkapu-tárhely a  Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) által biztosított azonosítási szolgáltatásokhoz (úgy mint Ügyfélkapu, Részleges Kódú Telefonos Azonosítás, eSzemélyi, arcképes azonosítás) kapcsolódik. Ügyfélkapu- tárhelyet online itt regisztrálhatunk vagy személyesen bármely kormányablakban elindíthatjuk a tárhely kérelmezés folyamatát.


e-Bejelentő regisztráció asztali számítógépen

  1. Az e-Bejelentő weboldalát erre a linkre kattintva nyissuk meg, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://e-bejelento.gov.hu internetes címet, és nyomjuk le a billentyűzetünkön az ‘Enter’-t.
  2. Az e-Bejelentő kezdőoldalának megnyitása után kattintsunk a ‘Tudásbázis’ menüpontra.
  3. A ‘Tudásbázis’ oldal bal szélén a menüpontok közül kattintsunk a ‘Regisztráció’-ra.
  4. A regisztrációs tájékoztató oldalt megnyitva kattintsunk a ‘Regisztráció’ gombra.
  5. A rendszer automatikusan átirányít az ‘KAÜ’ (Központi Azonosítási Ügynök) oldalra, ahol az Ügyfélkapu azonosítást követően elvégezhető a regisztráció.
  6. A regisztrációt Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezők ezen a linken közvetlenül is elindíthatják.

Regisztráció az online felületen

KAÜ belépési oldal


Központi Azonosítási Ügynök, belépési lehetőségek

Regisztráció mobiltelefonon, tableten

Mobileszközökön az e-bejelentő számára még nem készült önálló mobiltelefonos applikáció. A portál böngészőfüggetlen kialakításának köszönhetően a https://e-bejelento.gov.hu weboldalán a képernyőmérethez alkalmazkodó módon jelenik meg a tartalom.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: kau.gov.hu