NEAK belépés, NEAK bejelentkezés magánszemélyeknek

A NEAK, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az egészségügyi intézmények szolgáltatásainak pénzügyi finanszírozója. Az Alapkezelő nemcsak a finanszírozást végzi és koordinálja, de többek között lehetőséget biztosít az állampolgárok számára az egészségügyi intézményekben igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatban a betegéletút lekérdezésre és a saját háziorvosi adatok megismerésére. Az alábbiakban a NEAK belépés folyamatának ismertetője olvasható.

NEAK belépés, NEAK bejelentkezés asztali számítógépen

  1. A NEAK felületére történő belépéshez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://www.neak.gov.hu webcímet és nyomjuk meg számítóépünk billentyűzetén az ‘Enter’ gombot. A NEAK Ügyfélkapu belépéssel elérhető zárt felületére a https://ugyfelkapu.neak.gov.hu/ webcímen közvetlenül is beléphetünk.
  2. Miután megnyitottuk a https://www.neak.gov.hu weboldalát, görgessünk az oldal aljára, majd a jobb oldalon található ‘Ügyfélkapu’ blokkban kattintsunk a ‘Belépés’ gombra.
  3. A ‘Belépés’ gombra kattintás után a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) weboldalára irányít át a rendszer, itt meg kell adnunk az Ügyfélkapu belépéshez szükséges azonosítási adatainkat (pl. felhasználói név vagy jelszó, attól függően, hogy melyik bejelentkezési módot választjuk.
  4. Miután megadtuk az Ügyfélkapu azonosításhoz szükséges adatokat, kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  5. Ha helyesen adtuk meg a belépési adatokat, az https://ugyfelkapu.neak.gov.hu weboldalára automatikusan beléptet a rendszer. Itt lekérdezhető a betegéletút, a vénytörténet és a saját háziorvos adatok is.

A neak.gov.hu belépés az Ügyfélkapuval

NEAK belépés Ügyfélkapu azonosítással

NEAK belépés mobileszközökön

A NEAK online felülete jelenleg saját mobil applikáción keresztül nem elérhető, mobiltelefonon vagy tableten a fent ismertetett folyamat szerint jelentkezhetünk be a NEAK-on keresztül a https://ugyfelkapu.neak.gov.hu oldalára.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

A https://ugyfelkapu.neak.gov.hu ügyfélkapus regisztrációval használható, a belépéshez az Ügyfélkapu azonosítás szükséges. Amennyiben belépési problémák adódtak, a választott ügyfélkapus belépési mód szerinti folyamat szükséges eljárnunk. Az Ügyfélkapu belépés illetve belépési problémák ismertetője elérhető erre a linkre kattintva.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: neak.gov.hu