Egészségportál belépés, Egészségportál bejelentkezés

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portál, avagy rövidebb nevén az EESZT egészségporták a lakossági felhasználók és az orvosok online adatbázisa egészségügyi adatok tárolására. Az Egészségportálra történő bejelentkezés szükséges ahhoz, hogy az interneten hozzáférjünk többek között kórházi leleteinkhez, laboreredményeinkhez. Az alábbiakban az Egészségportál belépés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.


Egészségportál belépés, Egészségportál bejelentkezés asztali számítógépen

  1. Az Egészségportál belépés megkezdéséhez nyissuk meg a portál kezdőoldalát böngészőnkben erre a linkre kattintva, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal webcímet.
  2. Az Egészségportál oldalának megnyitása után el kell fogadnunk a süti szabályzatot (cookies) , majd az oldal jobb felső sarkában klikkeljünk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
  3. A ‘Bejelentkezés’ gombra kattintás után az Ügyfélkapu belépés következik, az Ügyfélkapu oldalon adjuk meg belépési azonosítóinkat a választott belépési módtól függően.
  4. Az Ügyfélkapu azonosítást követően az EESZT felülete első bejelentkezéskor elkéri TAJ-számunkat. A TAJ-szám begépelése után ismét kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  5. Ha sikeresen adtunk meg adatainkat, a bejelentkezés után az EESZT kezdőoldalára jutunk, ahol aktuális információkat találunk a portál használatáról. Az EESZT felületén ezek után megtekinthetjük az online térben tárolt egészségügyi adatainkat.

Belépés az Egészségportál felületére

Egészségportál belépés, Egészségportál bejelentkezés

Belépés az Egészségportálra mobiltelefonon, tableten

Jelenleg lakossági mobilapplikáció nem áll rendelkezésre az Egészség óportál összes funkciójának használatához. Ha mobiltelefonról szeretnéd megtekinteni az egészségügyi rendszerbe feltöltött adataidat, akkor a mobil böngészőben megnyitva az Egészségportál weboldalát a mobil menü ikonjára klikkelve indítható a fentebb ismertetett belépési folyamat. Mobileszközökön az EgészségAblak applikáció használatával az Egészségportál jónéhány funkcióját elérhetjük (pl. leletek, receptek lekérdezése). Az applikációt a Google Play vagy az Apple Store oldaláról felületeiről tölthetjük le.

Egészségportál belépés Ügyfélkapu azonosítás nélkül

Magánszemélyek esetében a Lakossági Portálra történő belépéshez az Ügyfélkapu hozzáférés ajánlott.  Ügyfélkapu regisztrációért a lakóhelyünkhöz legközelebbi Kormányablakot érdemes felkeresni. Az Ügyfélkapu regisztráció menetéről szóló ismertetőnk itt olvasható!

Elfelejtett jelszó, belépési problémák az Egészségportálon

Az Egészségportál belépés megkezdéséhez az Ügyfélkapu felületéhez szükséges belépési adatokra lesz szükségünk.

Ha ügyfélkapus jelszavunkat elfelejtettük, a https://ugyfelkapu.gov.hu oldalon, az ‘Elfelejtett jelszó‘ linkre kattintva kérhetünk új kódot felhasználónevünk és az Ügyfélkapu regisztrációhoz használt e-mail címünk megadásával. Az adatok beírását követően kattintsunk az ‘Új kód kérése’ gombra. Felhasználónevünket a regisztrációs eljáráskor nyomtatott nyugtán találjuk.  Ha nem találjuk a nyugtát, a Közigazgatási Ügyfélvonal munkatársait hívjuk a 1818-as telefonszámon.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: eeszt.gov.hu