EESZT szülői hozzáférés beállítása

Hirdetés

Az EESZT  (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) gyermekek számára is elérhető szolgáltatást biztosít az e-egészségügy területén.  Az EESZT felületéhez a szülőnek és a gyermeknek egyaránt rendelkeznie kell hozzáféréssel, ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges. Az alábbiakban az EESZT szülői hozzáférés beállításáról szóló ismertetőnk olvasható lépésről lépésre.

EESZT szülői hozzáférés beállítása asztali számítógépen

  1. Az EESZT kezdőoldalát erre a linkre kattintva nyissuk meg, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal webcímet és nyomjunk billentyűzetünkön az ‘Enter’ gombra.
  2. Kattintsunk a jobb felső sarokban a ‘Bejelentkezés’ gombra, miután megnyitottuk a kezdőoldalt.
  3. A belépést ügyfélkapus azonosítással tudjuk elvégezni. Fontos, hogy a bejelentkezéskor a gyermek ügyfélkapus azonosítóját használjuk! Az Ügyfélkapu regisztrációról itt olvashatunk bővebben, az Ügyfélkapu belépés folyamatáról szóló ismertetőnk ezen a linken érhető el. A rendszerbe történő első bejelentkezéskor TAJ számunk megadására is szükségünk lesz.
  4. A sikeres belépést követően kattintsunk az ‘Önrendelkezés‘ menüpontra a lap tetején található menüsorban, és válasszuk ki az ‘Képviseletre jogosultak‘ fület.
  5. Kattintsunk az ‘Új meghatalmazás’ gombra. Válasszuk ki, hogy az eRecept vagy a lakossági portál használatához kérünk meghatalmazést, majd töltsük ki az adatlapot. Itt a meghatalmazás időintervallumát és a meghatalmazott TAJ-számát szükséges megadnunk.
  6. Kattintsunk a ‘Mentés’ gombra.

Szülői hozzáférés – engedélyezés az EESZT felületén

Szülői jogosultság megadása az EESZT felületen gyermek adatainál


EESZT szülői hozzáférés beállítása mobileszközökön

A szülői jogosultság beállítására jelenleg az Egészségablak alkalmazás (Az applikációt a Google Play vagy az Apple Store oldaláról felületeiről tölthetjük le.) nem biztosít lehetőséget. Az EESZT felületét asztali számítógépen, laptopon érdemes megnyitni, és a fent ismeretett folyamaton végighaladva beállítani az engedélyeket.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: eeszt.gov.hu