Kormányablak időpontfoglalás belépés online

A Kormányablak az állampolgárok ügyintézését segítő országos intézményrendszer. A kormányablakokban jelenleg több ezer féle ügykört intézhetünk, kezdeményezhetünk, illetve kaphatunk tájékoztatást az eljárás menetéről. A legjellemzőbb ügycsoportok a személyi igazolvánnyal, a jármű nyilvántartással, illetve a vezetői engedéllyel kapcsolatos feladatok. Az alábbiakban a Kormányablak időpontfoglalás belépés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.


Fontos

A Kormányablak időpontfoglaló rendszerébe csak Ügyfélkapun keresztül lehet belépni, két kivétellel. Ügyfélkapu nélkül az időpontfoglalás kizárólag Ügyfélkapu regisztrációra és a lejárt személyazonosításra alkalmas okmányok cseréjére történhet.  Ha több ügyet intéznénk, vagy több személy (pl. családtagokat) ügyintézésére foglalnánk  időpontot, minden ügy és személy esetén külön időpontot kell foglalnunk.


Kormányablak időpontfoglalás belépés asztali számítógépen

  1. Az időpontfoglalás megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu/bejelentkezes címet.
  2. Ekkor a Központi Időpontfoglaló Alkalmazás kezdőoldalára érkezünk, ahol az ‘Engedélyezem’ gombra kattintva fogadjuk el a sütik (cookies) használatát.
  3. A bejelentkezés megkezdéséhez az oldal középső részén két lehetőség közül választhatunk: beléphetünk Ügyfélkapu azonosítónkkal vagy meghatározott esetekben Ügyfélkapu nélkül is.
  4. A ‘Bejelentkezés Ügyfélkapuval’ opció választása esetén kattintunk a ‘Tovább’ gombra, majd adjuk meg Ügyfélkapu belépési adatainkat.
  5. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépési adatokat, megkezdhetjük az online időpontfoglalást az általunk választott Kormányablak megfelelő ügyintézési kategóriájában.
  6. Ha Ügyfélkapu regisztrációra vagy lejárt személyazonosításra alkalmas okmányok cseréjére szeretnénk időpontot foglalni, válasszuk a ‘Bejelentkezés Ügyfélkapu nélkül’ opciót.

A bejelentkezés megkezdése a Kormányablak online felületén

Kormányablak időpontfoglalás belépés online az időpont kéréshez

Belépés mobiltelefonon, táblagépen

A Kormányablak időpontfoglalási rendszere (Központi Időpontfoglaló Alkalmazás)  külön mobilapplikációval nem használható, a belépéshez célszerű nagyobb méretű kijelzőt használó asztali számítógépet, laptopot, tabletet igénybe venni.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

  1. Amennyiben elfelejtettük jelszavunkat, kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be a böngészőbe a https://ugyfelkapu.gov.hu/elfelejtett-jelszo címet.
  2. Adjuk meg ügyfélkapus felhasználónevünket és a regisztrációhoz használt e-mail címünket.
  3. A rendszer automatikus e-mail üzenetet fog küldeni a részünkre a jelszó módosításához szükséges információkkal.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: idopontfoglalo.kh.gov.hu