MÁV vonatjegy vásárlás online, ELVIRA belépés

Hirdetés

MÁV vonatjegy vásárlás online rendszere 2020 december 13-tól megújult. Régebbi, közismert nevén az Elvira mostantól csak menetrend keresőként funkcionál. Az online jegyfoglaló rendszer megújulásától számított egy évig még a régi  ELVIRA felületen letölthetőek a korábban megvásárolt jegyekről szóló számlák. A MÁV új jegyvásárlási felületére az alábbi lépéseket követve léhetünk be.

MÁV vonatjegy vásárlás belépés, ELVIRA belépés online

Az online jegyvásárlás megkezdéséhez 2020. december-13-tól már nem használható az Elvira rendszere. Ha mégis szükséges elérni online az ELVIRA felületét, akkor ezen a linken nyitható meg a weboldal.

A régi ELVIRA-ban továbbra is kereshetünk az vasúti útvonal lehetőségek között, a találati oldalon azonban csak a menetrendi adatok fognak megjelenni. Az árra vonatkozó információk már nem mutatja  meg az ELVIRA, mint ahogy a jegyvásárlás sem lehetséges már ezen a felületen. A régi rendszerben korábban vásárolt jegyeket és az azokról készült számlákat erre a linkre klikkelve érhetjük el.

A belépés folyamata MÁV új jegyfoglalási rendszerében

  1. Írjuk be bögészőnk címsorába a  https://jegy.mav.hu/ címet, vagy  klikkeljünk erre a linkre a belépési oldal megnyitásához.
  2. A megnyíló oldalon klikkeljünk a ‘Profil’ menüpontra a lap tetejének jobb szélső részén a főmenüben (asztali számítógépen).
  3. A profil menüpontra kattintás után válasszuk ki a ‘Belépés’ almenüpontot és klikkeljünk rá.
  4. Írjuk be e-mail címünket és jelszavunkat.
  5. Klikkeljünk a ‘Belépek’ gombra.
Jegyvásárlás a MÁV weboldalán, a régi ELVIRA megújult

Így néz ki a MÁV jegyvásárlási oldala bejelentkezéskor

Ha a rendszer sikeresen azonosította a felhasználót és engedélyezte a belépést, megkezdhetjük az online jegyvásárlást a kiválasztott vasúti menetrend szerinti útvonalra.