Vérvétel eredmény lekérdezés az EESZT oldalon

A vérvétel eredmény online az EESZT felületén érhető el. Az EESZT, hivatalos nevén az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér a magyar állam e-egészségügyi rendszere, amely lehetővé teszti többek között az egészségügyi ellátás folyamán keletkezett leletek online lekérdezését is. Az alábbiakban a vérvétel eredmény lekérdezés folyamatáról szóló ismeretőnk olvasható lépésről lépésre

Vérvétel eredmény lekérdezés az EESZT-n asztali számítógépen

 1. Nyissuk meg az EESZT kezdőoldalát erre a linkre kattintva, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal webcímet és nyomjunk billentyűzetünkön az ‘Enter’ gombra.
 2. Miután megnyitottuk az EESZT kezdőoldalát, kattintsunk a jobb felső sarokban a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 3. A belépéshez adjuk meg Ügyfélkapu azonosítónkat. Ügyfélkapu hozzáférés nélkül a belépést nem tudjuk elvégezni. Az Ügyfélkapu regisztrációról itt írtunk bővebben, az Ügyfélkapu belépés folyamata ezen a linken olvasható. A rendszer legelső használatakor a TAJ szám megadására is szükségünk lesz.
 4. A sikeres belépést követően kattintsunk az ‘Ellátások‘ menüpontra a lap tetején található menüsorban, és válasszuk ki az ‘Egészségügyi dokumentumok‘ almenüpontot.
 5. A megjelenő oldalon állítsuk be a kezdő és végdátumot a lekérdezéshez, kezdődátumként érdemes megadnunk a vérvétel napját, végdátumként pedig azt a napot, amely napon az adatok lekérdezését végezzük.
 6. A ‘dokumentumok’ mezőből válasszuk ki az ‘Általános laboratóriumi ellátás lelete‘ opciót. A lelet lekérdezést közvetlenül ezen a linken is elvégezhetjük a belépést követően.
 7. Kattintsunk a ‘Keresés’ gombra.
 8. Ha van keresési találat, akkor az oldalon megjelenik az adott vérvétel eredménye letölthető formátumban (.pdf file)

A vérvétel eredmény megtekintése

Vérvétel eredmény lekérdezés online EESZT belépéssel

Laboreredmény lekérdezés az EESZT felületen

Vérvétel eredmény lekérdezés mobileszközökön

A vérvétel eredményét legegyszerűbben az Egészségablak alkalmazás használatával érhetjük el. Az applikációt a Google Play vagy az Apple Store oldaláról felületeiről tölthetjük le.

 1. Töltsük le az EgészségAblak alkalmazást a a Google Play vagy az Apple Store oldaláról, és telepítsük mobileszközünkön.
 2. Első használatkor fogadjuk el az Általános Felhasználási Feltételeket és az Adatkezelési Tájékoztatót, majd nyomjunk a ‘Tovább’ gombra.
 3. A belépési oldalon nyomjuk meg az ‘Ügyfélkapu’ gombot, majd válasszuk ki az Ügyfélkapu belépés módját (Ügyfélkapu azonosítás, Ügyfélkapu plusz, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás)
 4. Az Ügyfélkapu belépéshez adjuk meg az azonosításhoz szükséges adatainkat.
 5. Az első bejelentkezés folyamán adjuk meg TAJ-számunkat.
 6. A belépési folyamat során beállíthatjuk az egyszerűsített belépést a TAJ-szám megadása után. Az egyszerűsített belépésről itt írunk bővebben.
 7. Belépés után a menüsorból válasszuk ki az ‘Dokumentumok‘ menüpontot, és azon belül a ‘Szűrők szerkesztése‘ menüpontot.
 8. A ‘Dokumentum típusok’ mezőben válasszuk ki az  ‘Általános laboratóriumi ellátás lelete‘ opciót, adjuk meg az időintervallumot, és nyomjunk a ‘Keresés’ gombra.
 9. A rendszer listázza az adott időszakban rendelkezésre álló vérvétel leleteket, amelyeket le is tölthetünk a felületről .pdf formátumban.

Vérvétel eredmény lekérdezés az EgészségAblak alkalmazásban

Vérvétel eredmény lekérdezés mobil telefonon

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

A vérvétel eredmények lekérdezéséhez Ügyfélkapu belépés szükséges. Elfelejtett jelszó és egyéb belépési problémák esetén a választott Ügyfélkapu belépés módjának megfelelően szükséges eljárnunk.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: eeszt.gov.hu, EgészségAblak applikáció