Xbox belépés, Xbox bejelentkezés

Az Xbox (aktuális verziója az Xbox One) a Microsoft amerikai IT óriásvállalalat által fejlesztett és gyártott videojáték-konzol rendszer. 2001-ben került piacra, majd számos fejelsztést követően jelenleg az Xbox One konzol vásárolható meg kereskedelmi fogalomban. Az Xbox One kulcsfontosságú része az Xbox Network, amely segítségével online is játszhatunk, valamint megoszthatjuk a játékról készült videóinkat, vagy akár cseveghetünk is játékostársainkkal a beépített Skype-alkalmazás segítségével. Az alábbiakban az Xbox belépés folyamatáról szóló tájékoztatónk olvasható.

Xbox belépés, Xbox bejelentkezés az Xbox Network-be asztali számítógépen

 1. Az Xbox fiókba történő belépéshez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be a böngésző címsorába a https://www.xbox.com webcímet és nyissuk meg az oldalt.
 2. Miután megnyitottuk a főoldalt, kattintsunk az oldal közepén található ‘Bejelentkezés’ gombra. A bejelentkezést a weboldal jobb felső sarkában található ‘Bejelentkezés’ linkre kattintva is megkezdhetjük.
 3. A bejelentkezéshez adjuk meg a Microsoft fiókunk regisztrációja során használt e-mail címünket, vagy telefonszámunkat, esetleg Skype azonosítónkat a megnyíló oldalon, majd kattintsunk a ‘Tovább’ gombra.
 4. Írjuk be a Microsoft-fiók regisztráció során beállított jelszavunkat és kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra. Ha kétfaktoros azonosítást használunk, akkor egy egyszer használatos kódot küld a rendszer az e-mail címünkre. Írjuk be a kódot a belépéshez.
 5. Amennyiben helyesen adtuk meg belépési adatainkat, a rendszer automatikusan átirányít bennünket a regisztrált felhasználók számára elérhető online felületre.

Belépés az Xbox fiókba 

Xbox fiók belépés, bejelentkezés online

Xbox belépés  mobiltelefonon, táblagépen

Az Xbox eszközökön a hivatalos applikáción keresztül elérhető, az applikáció letölthető a Google Play, vagy az Apple Store felületéről. Az Xbox alkalmazással telefonon vagy táblagépen tarthatod a kapcsolatot a játékközösséggel. Könnyen megoszthatjuk a játékainkról készült videókat és aképernyőképeket, cseveghetünk, ellenőrizhetjük az eredményeket, és azonnali értesítéseket kaphatunk. Mindezeken túl pedig az Xbox konzolra letöltött játékokkal is játszhatunk.

 1. Töltsük le az Xbox applikációt mobiltelefonunkra, táblagépünkre a Google Play, vagy az Apple Store felületéről.
 2. Letöltés után nyomjunk az Xbox applikáció ikonjára, nyissuk meg az alkalmazást.
 3. A megnyíló képernyő alján nyomjunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 4. Írjuk be Microsoft-fiókunk bejelentkezési azonosítóját (e-mail címünket ) és jelszavunkat, majd nyomjunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 5. Amennyiben helyes adatokat adtunk meg, a rendszer automatikusan beléptet a regisztrált felhasználói felületre (Xbox-fiók).

Elfelejtett jelszó, új jelszó beállítása az Xbox fióknál

 1. Az Xbox fiókba történő belépéshez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be a böngésző címsorába a https://www.xbox.com webcímet és nyissuk meg az oldalt.
 2. Miután megnyitottuk a főoldalt, kattintsunk az oldal közepén található ‘Bejelentkezés’ gombra. A bejelentkezést a weboldal jobb felső sarkában található ‘Bejelentkezés’ linkre kattintva is megkezdhetjük.
 3. A bejelentkezési oldalon kattintsunk a ‘Bejelentkezési beállítások’ linkre.
 4. Kattintsunk a megnyíló oldalon az ‘Elfelejtettem a felhasználónevemet’ linkre.
 5. Írjuk be a Microsoft-fiókunkhoz társított másik (biztonsági) e-mail címünket vagy telefonszámunkat és kattintsunk a ‘Tovább’ gombra.
 6. Automatikus üzenetet küld a rendszer e-mailben vagy biztonsági kódot, amellyel megkezdhetjük a belépését fiókunkba.

Elfelejtett jelszó,  új jelszó igénylése az Xbox fiókhoz

Xbox-fiók új jelszó beállítása

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: xbox.com, account.live.com