Adathalász visszaélés terjed az interneten a MÁV-VOLÁN-csoport nevében

MÁV adathalász támadás

Adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében. A cyber-bűnözők a MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalak létrehozásával népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben. A felhívás szerint a MÁV egy évre szóló ingyenes utazást biztosít a regisztrálóknak, azoban a valóságban ilyen akció nem létezik, a csalók által üzemeltetett online felületek a felhasználók személyes adatait és pénzét igyekeznek megszerezni.

A MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai kizárólag a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Egyéb weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, szinte biztosan csalásra utal. A csalások megelőzése érdekében érdemes mindig ellenőrizni a mavcsoport.hu oldalon ellenőrzi a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket.

Az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan a telefonos ügyfélszolgálat (MÁVDIREKT) is készséggel ad felvilágosítást a hét minden napján a +36 (1) 3 49 49 49 -es telefonszámon.

Fotó forrása: pexels.com