e-bejelentő belépés, e-bejelentő bejelentkezés

Az e-bejelento.go.hu portál a magyar kormány közigazgatásfejlesztési és bürokráciacsökkentési programjának újabb mérföldköve. Az e-bejelentő szolgáltatás segítségével online felületen jelenthetjük be az adatváltozást, legyen szó közműveink átíratásáról vagy személyes adataink megváltozásáról az összes,  szerződésben álló, és az  e-bejelentőhöz csatlakozott közműszolgáltató részére.  Az alábbiakban az e-bejelentő belépés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.


Fontos!

Az e-bejelentő szolgáltatását  jelenleg azok az ügyfelek vehetik igénybe, akik rendelkeznek Ügyfélkapu-tárhellyel, ami a hivatali kapcsolattartás célját szolgáló biztonságos kézbesítési címet jelenti. Az Ügyfélkapu-tárhely a  Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) által biztosított azonosítási szolgáltatásokhoz (úgy mint Ügyfélkapu, Részleges Kódú Telefonos Azonosítás, eSzemélyi, arcképes azonosítás) kapcsolódik. Amennyiben még nem regisztráltunk Ügyfélkapu- tárhelyet,  akkor a regisztrációt online itt kérelmezhetjük vagy személyesen bármely kormányablakban.


e-bejelentő belépés, e-bejelentő bejelentkezés asztali számítógépen

  1. Nyissuk meg az e-bejelentő weboldalát erre a linkre kattintva, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://e-bejelento.gov.hu internetes címet, majd nyomjuk meg a billentyűzeten az ‘Enter’-t.
  2. Miután betöltöttük az e-bejelentő kezdőoldalát, kattintsunk a portál jobb felső sarkában a ‘Belépés’ gombra.
  3. A rendszer automatikusan átirányít a KAÜ felületére (Központi Azonosítási Ügynök), ahol kiválaszthatjuk a bejelentkezés módját (Ügyfélkapu, Ügyfélkapu +, Elektronikus személyi igazolvány, Arcképes azonosítás, Telefonos azonosítás).
  4. A kiválasztott bejelentkezési módnak megfelelően végezzük el a belépéshez szükséges azonosítást.
  5. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépéshez szükséges adatokat, a rendszer automatikusan átirányít bennünket az e-bejelentő regisztrált felhasználók számára hozzáférhető oldalaira.

Belépés az online felületre

e-Bejelentő belépés online, e-Bejelentő bejelentkezés


e-bejelentő azonosítás a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) segítségével 

Központi Azonosítási Ügynök, belépési lehetőségek

Elfelejtett jelszó, új belépési adatok beállítása

Amennyiben elfelejtettük belépési adatainkat, kövessük a kiválasztott belépési módhoz tartozó utasításokat. Ügyfélkapu vagy Ügyfélkapu + belépési mód esetében a belépési problémák megoldásáról szóló ismertetőnk itt olvasható.

Belépés mobiltelefonon, tableten

Mobileszközökön az e-bejelentő számára még nem készült önálló, letölthető applikáció. Köszönhetően a portál böngészőfüggetlen kialakításának, mobiltelefonon, tableten megnyitva a https://e-bejelento.gov.hu weboldalát a képernyőmérethez alkalmazkodó módon jelenik meg a tartalom.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: e-bejelento.gov.hu, kau.gov.hu