Erősebben védi anonimitásunkat az Apple Safari böngészőjének legújabb verziója

Apple Safari privát böngészés biztonságosan

Az Apple legújabb fejlesztésének köszönhetően a Safari Private Browsing szolgáltatás még erősebben védi  a felhasználói anonimitást az interneten való böngészés során. Az adatvédelmi fejlesztéseket az Apple éves Worldwide Developers Conference (WWDC) rendezvényén ismertették a közelmúltban. Az új funkciók az iOS 17, az iPadOS 17 és a macOS Sonoma részeként várhatóan még ebben az évben elérhetők lesznek a felhasználók számára.

Két fontos módosítás fog életbe lépni a privát böngészési mód használatakor. A privát módban bevezetik a képernyő zárolását, abban az esetben,  ha a böngészőablak nincs használatban. Így a felhasználó akkor is nyitva tarthatja a lapokat, amikor eltávolodik az eszköztől.

A másik kulcsfontosságú változás a linkkövetési védelem a levelezésben, az üzenetekben és a Safari privát üzemmódjában, amely automatikusan eltávolítja a nyomkövetési paramétereket az URL-ekből, amelyeket gyakran használnak a kattintásokkal kapcsolatos információk nyomon követésére.

További újítás, hogy az Apple új lehetőségekkel bővíti a Lockdown módot, beleértve a biztonságosabb vezeték nélküli kapcsolat alapbeállításait, a médiakezelést, a médiamegosztás alapértelmezett beállításait, a sandboxot és a hálózati biztonsági optimalizálásokat.  A Lockdown mód bekapcsolása tovább erősíti az eszközök védelmét, és szigorúan korlátoz bizonyos funkciókat, jelentősen csökkentve a támadási felületet azok számára, akiknek további védelemre van szükségük.

forrás: thehackernews.com

Fotó forrása: pexels.com