Interaktivitás költözik a Gmail levelezőrendszerébe

Hirdetés

A Gmail jelentős lépést tett az e-mailek interkativitása felé, a legújabb fejlesztésük az ‘AMP for email’ gyakorlailag egy mobil eszközre optimalizált weboldallá alakítja a leveleket, amely lehetővé teszi, hogy akár egy űrlapot is beilleszthessünk az üzenetünkbe anélkül, hogy a felhasználónak el kellene hagynia a levelezőrendszert az űrlap kitöltéséhez.

Természetesen nem csak űrlapokról van szó, böngészhetünk például egy online shop árukészletében, kommentelhetünk, kérdőívet tölthetünk ki, hogy csak néhány lehetséges felhasználási lehetőséget említsünk. Mindezeket ráadásul úgy, hogy közben egy pillanatra sem lesz szükséges elnavigálnunk a Gmail oldaláról.

Az újítás Google AMP ( Accelerated Mobile Pages) technológiáját használja, amely egy olyan keretrendszer, amelyet weboldalak mobil változatának kialakításához fejlesztettek ki. Az AMP for email-t az Outlook és a Yahoo Mail és a Mail.ru is támogatni fogja.

Szerző: Kovács Szabolcs

Interaktivitás költözik a Gmail levelezőrendszerébe Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: pexels.com