NAV online számlázó belépés, NAV online számlázó bejelentkezés

Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez kiváló eszköz a NAV ingyenesen használható Online Számlázó programja. Az Online Számlázó program alkalmazása nem kötelező, azonban a kézi számlázásnál utólag, elektronikusan kell adatot szolgáltatni, amit az Online Számla rendszerben manuálisan kell elvégezni. Az Online Számlázó  alkalmas forint és deviza számlák, díjbekérők kiállítására, valamint további előnye, hogy a kiállítható számlák darabszáma és értéke nincs korlátozva. Az alábbiakban a NAV online számlázó belépés folyamatáról olvashatunk.

NAV online számlázó belépés, bejelentkezés asztali számítógépen

 1. A NAV Online Számlázó program megnyitásához kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be a böngészőbe a https://onlineszamla.nav.gov.hu címet és nyomjuk meg az ‘Enter’ billentyűt.
 2. A megnyíló oldal jobb felső részén kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 3. A bejelentkezési oldal megnyitása után két lehetőség közül választhatunk. Elsődleges felhasználóként (adózó, törvényes képviselő, NAV-hoz bejelentett állandó meghatalmazott) válasszuk a ‘Bejelentkezés KAÜ-vel’ opciót. Amennyiben másodlagos felhasználóként (jogosultságait az elsődleges felhasználó határozza meg) jelentkezünk be, klikkeljünk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 4. Az elsődleges felhasználók csak a KAÜ-vel (Központi Azonosítási Ügynök) léphetnek be. Ilyenkor a rendszer a https://kau.gov.hu felületre irányít, ahol az Ügyfélkapus adataink megadásával hitelesíthetjük magunkat. Sikeres hitelesítés után beléphetünk az Online Számla programba.
 5. Első bejelentkezéskor a belépési folyamat befejezéséhez kötelező egy e-mail-cím és a kapcsolattartás nyelvének megadása, valamint az adatkezelési tájékoztató elfogadása. Ha  megadtuk ezeket az adatokat, kattintsunk a ‘Beállítások mentése’ gombra.
 6. Ha másodlagos felhasználóként szeretnénk belépni, kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra. A másodlagos felhasználóknak a bejelentkezéshez kétlépcsős (kétfaktoros) azonosítás szükséges. A bejelentkezéshez először a helyes felhasználónév és jelszó páros megadása, majd a megfelelő második lépcső kiválasztása szükséges.

Bejelentkezés a NAV Online Számla programba asztali számítógépen

NAV Online Számla program belépés


Online Számla program belépési lehetőségek

Online Számla program bejelentkezési lehetőségek

Elfelejtett jelszó, új jelszó igénylése

 1. Új jelszót az Online Számla programban csak a másodlagos felhasználó kérhet.
 2. Első lépésként kattintsunk a nyitó oldalon a ‘Bejelentkezés’ gombra, amit a képernyő jobb felső részén találunk.
 3. A megnyíló oldalon a ‘Másodlagos felhasználók’ mezőben kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 4. A következő oldalon a bejelentkezési űrlap alján kattintsunk az ‘Új jelszót kérek’ linkre.
 5. Adjunk meg egy felhasználói nevet és egy érvényes e-mail címet. Csak olyan adatokat adjunk meg, amelyek már regisztrálva voltak a rendszerben, csak ebben az esetben fog működni a felhasználói beazonosítás.
 6. Kattintsunk az ‘Új jelszó beállítása’ gombra.
 7. A rendszer automatikus email üzenetet küld a részünkre, amely tartalmazza az új jelszó beállításához szükséges linket.

NAV online számlázó belépés mobiltelefonon, táblagépen

A NAV Online Számlázó program megnyitásához mobil eszközökön az Online Számlázó applikáció használata ajánlott. Az alkalmazás elérhető a Google Play és Apple Store-ban.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: onlineszamla.nav.gov.hu, onlineszamla.nav.gov.hu