Kulcs a Google szolgáltatások biztonságos használatához

A Google Biztonsági Központ használatáról

A Google szolgáltatásai összefonódtak az emberek többségének mindennapjaival. A Google fiók kulcs megannyi hasznos szolgáltatáshoz az online térben: levelezhetünk, filmezhetünk, dokumentumokat szerkeszthetünk, fotókat és videókat nézhetünk, rendszerezhetünk, navigálhatunk, hogy csak néhányat említsünk a nélkülözetetlen eszközök közül. Elengedhetetlen, hogy megfelelően védjük Google fiókunkat az illetéktelen felhasználóktól, hiszen rossz kezekbe kerülve fiókunk igazi információs adatbányaként rengeteg adatot szolgáltathat életünkről, és számos visszaélés eszköze lehet.

Google Biztonsági Központ

A Google a biztonságos fiókhasználat támogatására 2018-ban indította el Google Biztonsági Központ szolgáltatását. Ezen a felületen összegyűjtve található minden olyan aktuális információ és beállítási lehetőség, amely a Google fiók biztonságos beállításához szükséges. Tájékozódhatunk a felületen a Google összes termékének biztonsági védelméről, az adatvédelmi és adatkezelési gyakorlatról, valamint a családi biztonság (szülői felügyelet) beállítási lehetőségeiről.

Mindenkit bíztatunk, hogy használja a Google Biztonsági Központot információs forrásként. Érdemes megismerni a számtalan eszközt és beállítási lehetőségeket, amellyel a cég rendelkezik, hogy zavartalanul és megnyugatóan biztonságos környezetben végezhessük online tevékenységeinket.

Fotó forrása: pexels.com