Microsoft-fiók regisztráció, Microsoft-fiók létrehozása

A Microsoft-fiók a Microsoft online eszközeinek és szolgáltatásainak használatához szükséges fiók. A felhasználó a Microsoft-fiókon keresztüli beazonosítást követően használhatja a regisztráció után elérhető Microsoft szolgáltatásokat, ezek közé tartozik az Outlook.com webalapú levelezőszolgáltatás, az Office Online-appok, a Skype, a OneDrive, az Xbox Live, a Bing, a Windows vagy a Microsoft Store. A Microsoft-fiók létrehozásához tetszőleges e-mail-címet használhatunk felhasználónévként, beleértve az Outlook.com, a Yahoo! és a Gmail szolgáltatáse-mail címeit is. Az alábbiakban a Microsof-fiók regisztráció folyamatáról szóló ismertetőnk olvasható.

Microsoft-fiók regisztráció asztali számítógépen

  1. A Microsoft-fiók regisztráció megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://account.microsoft.com webícmet és nyissuk meg az oldalt.
  2. A kezdőoldal megnyitása után fogadjuk el az oldal tetején a sütikezelési (cookies) szabályzatot az ‘Elfogadás’ gombra kattintva.
  3. Klikkeljünk az oldal közepén a ‘Bejelentkezés’ gombra, vagy az oldal jobb felső sarkában a ‘Bejelentkezés’ linkre.
  4. A bejelentkezési oldal alján kattintsunk a ‘Nincs fiókja?Hozzon létre egyet!’ linkre.
  5. Írjuk be a megjelenő ablakba a belépéshez a későbbiekben használni kívánt e-mail címünket. Opcionálisan telefonszámot is megadhatunk, illetve outlook.hu-s e-mail címet is létrehozhatunk.
  6. Kattintsunk a ‘Tovább’ gombra, és adjunk meg egy jelszót, amit a fiókra történő belépéshez használni szeretnénk.
  7. Adjuk meg vezeték és keresztnevünket, kattintsunk a ‘Tovább’ gombra, majd adjuk meg születési időnket.
  8. A rendszer aktiváló kódot küld az e-mail címünkre, írjuk be a kódot és kattintsunk a ‘Tovább’ gombra.

 A Microsoft-fiók létrehozásának első lépése

Microsoft-fiók belépési oldal

Microsoft-fiók regisztráció mobiltelefonon, tableten

A regisztrációs folyamat megegyezik az asztali számítógépen történő regisztráció folyamatával. A Microsoft-fiók regisztráció megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://account.microsoft.com címet és nyissuk meg az oldalt. Az oldal megnyitása után kövessük a fentebb leírt lépéseket.


A Microsoft-fiók regisztráció megkezdése

Microsoft-fiók regisztráció megkezdése

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: account.microsoft.com, signup.live.com