Adathalász támadások bejelentése a Google számára

Hirdetés

Adathalász tevékenység bejelentése a Google felületetinTalán kevesek számára ismert a Google azon szolgáltatása, amely használatával meggyorsíthatjuk az adathalász tevékenységet folytató weboldalak inaktiválását és elérhetetlenné tételét, valamint a Google keresési találatok között megjelenő adathalász weboldalak eltávolítását, illetve a magukat Google szolgáltatásoknak álcázó weboldalak, applikációk törlését.

Hirdetés

A személyes adataink lopására szakosodott weboldalak és applikációk jelentésére a Google az alábbi lehetőségeket kínálja:

Személyes adataink védelme az online térben adataink biztonsági mentése mellett alapvető fontosságú. Segítsük az online tér biztonságosabbá tételét, lehetőség szerint  jelentsük a csalásra szakosodott webes szolgáltatásokat, weboldalakat!

Tipp: Az adathalászatról  bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Szerző: Kovács Szabolcs

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: pexels.com