Magyarország legnépszerűbb jelszavai 2022-ben

A top 10 legnépszerűbb jelszó

A Nord Security, a kiberbiztonsági termékek globális piacának egyik vezetője idén is közzétette a világ leggyakrabban használt jelszavainak listáját. A kutatás során elmúlt évben harminc ország adatbázis feltörésekből származó és nyilvánosságra került belépési adatait vizsgálták és elemezték statisztikailag.

Az országonkénti lebontásban és nemek szerint szűrhető kutatási eredmények alapján a jelszóválasztással kapcsolatos rossz szokások nem változtak, továbbra is vezetnek a népszerűségi listán az olyan faék egyszerűségű jelszavak, mint az ‘123456’ vagy a ‘telefon’. A problémát tetézi, hogy még mindig nagyon sok esetben egy jelszót használ a felhasználók többsége az összes online szolgáltatás igénybevételekor, ezzel tovább tetézve az óriási biztonsági kockázatot a személyes és az üzleti adatok kezelésekor.

Minden esetben ajánlott legalább 15 karakterből álló jelszót készítenünk, amely ráadásul betűket – kicsiket és nagyokat vegyesen – valamint számokat és különleges karaktereket is tartalmaz.  Ebben a cikkünkben bemutatunk egy egyszerű, követhető módszert, amely segítségével komplexebb és könnyen megjegyezhető jelszó létrehozása sem fog gondot jelenteni.

Hazánkban a top10 jelszó 2022-ben

  1. 123456
  2. 12345
  3. Kinder123
  4. 1234
  5. telefon
  6. Joci1
  7. qwertz
  8. mandula
  9. qqqqq
  10. 123

 

A magyar és a világ összes országára vonatkozó teljes jelszólista

A világ legnépszerűbb jelszavai 2022-ben

A biztonságos jelszó létrehozásával kapcsolatos tudnivalókat korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze, a cikk elérhető erre linkre kattintva.

Fotó forrása: pexels.com, nordpass.com