Montana államban már tiltják a TikTok-ot

Montana tiltja a TikTok letöltését

Az amerikai egyesült államokbeli Montana állam kormányzója, Greg Gianforte  aláírta a törvényt a TikTok személyes eszközökről történő használatának tilalmáról, amely szerint a 2024. január 1-jén hatályba lépő jogszabály megtiltja, hogy a Montanában élők  hozzáférjenek a kiugróan magas népszerűségnek örvendő videómegosztó platform használatához.

A törvény hatályba lépését az adatvédelemmel kapcsolatos aggodalmak és az amerikai állampolgárok ellen irányuló kínai kormányzati megfigyelés potenciális lehetősége váltotta ki. Bár a törvény tiltja az alkalmazásboltok számára a TikTok szolgáltatást, nem korlátozza a meglévő felhasználókat a TikTok használatában. Cégek számára komoly büntetést irányoz elő a most elfogadásra került törvény, akár 10 000 amerikai dollárt is fizethenek az állami tilalmat megszegő vállalkozások. Magánszemélyekre pénzbüntetés kiszabását egyelőre nem tervezik a törvényalkotók.

A TikTok egyelőre megállíthatatlanul tör el az USA-ban elérhető mobilappplikációk népszerűségi listáján, 2023. májusában a TikTok kínai tulajdonosának bejelentése szerint már 150 millió felhasználóval büszkélkedhetnek.

forrás: infosecurity-magazine.com

Kapcsolódó oldalaink

Fotó forrása: pexels.com/