Óriási ütemben nő a https-en keresztül elérhető weboldalak száma

Hirdetés

https biztonságos weoldalakA biztonságos internetezést, ezen belül a biztonságos https kapcsolatot használó weboldalak kérdését a 2017-es évben a Google kiemelt fontossággal kezelte, és kezeli a jövőben is. A keresések találati oldalain elsőbbséget élveznek a https url-sémával rendelkező website-ok, a csupán http-n keresztül elérhető weboldalakon böngészőknek pedig figyelmeztető üzenetet jelenítenek meg a biztonsági kockázatról, amelyet a titkosítatlan webes kommunikáció jelent.

Hirdetés

Elsősorban a Google keresési találati listájának módosulása a https mint keresőoptimalizálási faktor bevezetése miatt megtette a hatását. Az internetes forgalom az Android-os Chrome böngészőkön már 62% titkosított csatornán történik a tavalyi 42%-hoz képest.

A világ 100 legnézettebb weboldala közül 71  már https-en keresztül kommunikál a tavalyi 37-hez képest.

A dinamikus bővülésről a Google egy összegző weboldalt is készített, ahol grafikonok is szemléltetik a jelentős változást.

Szerző: Kovács Szabolcs

Óriási ütemben nő a https-en keresztül elérhető weboldalak száma Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: pexels.com