Vízcenter regisztráció, Vízcenter felhasználói fiók létrehozása

A Vízcenter a regionális víziközmű-szolgáltató társaságok (DRV Zrt., DMRV Zrt., ÉDV Zrt., ÉRV Zrt., TRV Zrt.) online ügyfélszolgálatait összefogó, egységes rendszer. A honlapon keresztül könnyen és gyorsan elérhetővé válnak a vízszolgáltatók online ügyintézési felületei, így sorban állás és várakozás nélkül, akár otthonról intézhetőek a szolgáltatáshoz kapcsolódó ügyek. Az alábbiakban a Vízcenter regisztráció folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.

Vízcenter regisztráció asztali számítógépen, Vízcenter fiók létrehozása

 1. A Vízcenter belépés folyamatának megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://vizcenter.hu webcímet és nyomjuk meg az ‘Enter billentyűt’ számítógépünk billentyűzetén.
 2. Válasszunk a szolgáltatók közül (DRV Zrt., DMRV Zrt., ÉDV Zrt., ÉRV Zrt., TRV Zrt.), kattintsunk rá a kiválasztott vízszolgáltató nevére.
 3. Miután megnyitottuk a szolgáltatói oldalt, a jobb felső sarokban klikkeljünk a ‘Belépés, regisztráció‘ gombra.
 4. Válasszunk a két opció közül valameliyk gombra kattintva: ‘Regisztráció felhasználónévvel és jelszóval‘, ‘Regisztráció ügyfélkapun keresztül‘.

Regisztráció Ügyfélkapuval

 1. A ‘Regisztráció ügyfélkapun keresztül’ gombra kattintást követően töltsük ki az adatlapot: : Felhasználó típusa, Felhasználó azonosító,  Gyáriszám utolsó négy számjegye (vízmérő).
 2. Pipáljuk be a ‘Nem vagyok robot’ opciót, oldjuk meg a képi feladványt helyesen, majd kattintsunk a ‘Tovább’ gombra.
 3. A rendszer automatikusan átirányít a KAÜ(Központi Azonosítási Ügynök) rendszerbe, itt végezzük el az Ügyfélkapu azonosítást.

Regisztráció felhasználói névvel és jelszóval

 1. Töltsük ki a regisztrációs űrlapot, adjuk meg a következő adatokat: Felhasználó típusa, Felhasználó azonosító,  Gyáriszám utolsó négy számjegye (vízmérő).
 2. Pipáljuk be a ‘Nem vagyok robot’ opciót, oldjuk meg a képi feladványt helyesen, majd kattintsunk a ‘Tovább’ gombra.
 3. Adjuk meg a szükséges adatokat a regisztrációhoz: Felhasználó típusa, Felhasználó azonosító,  Gyáriszám utolsó négy számjegye (vízmérő).
 4. Pipáljuk be a ‘Nem vagyok robot’ opciót, oldjuk meg a képi feladványt helyesen, majd kattintsunk a ‘Tovább’ gombra.
 5. Adjuk meg a megjelenő űrlapon további adatainkat: bejelentkezési név, felhasználónév, jelszó, e-mail cím, telefonszám.
 6. Fogadjuk el a regisztrációs nyilatkozatot, illetve válasszuk ki, hogy fogadunk-e automatikus üzeneteket a jövőben a szolgáltatótól.
 7. Pipáljuk be a ‘Nem vagyok robot’ opciót, és kattintsunk a ‘Regisztráció’ gombra.
 8. A rendszer automatikus e-mailt küld a megadott e-mail címünkre, kattintsunk rá az abban található aktiváló linkre.

A Vízcenter regisztráció megkezdése

Vízcenter regisztráció online

Regisztráció mobiltelefonon, tableten

Mobileszközökön a Vízcenter mobil alkalmazás letöltése és használata javasolt. A Vízcenter applikáció a Google Play illetve az Apple Store felületén is elérhető.

 1. Töltsük le, majd telepítsük fel a Vízcenter applikációt mobileszközünkre.
 2. A kezdőképernyőn nyomjunk a ‘Regisztráció’ gombra.
 3. Válasszunk a szolgáltatók közül (DRV Zrt., DMRV Zrt., ÉDV Zrt., ÉRV Zrt., TRV Zrt.), nyomjunk rá a kiválasztott vízszolgáltató nevére.
 4. Válasszunk a regisztrációs lehetőségekből: ‘Regisztráció felhasználónévvel és jelszóval’, ‘Regisztráció ügyfélkapun keresztül’.
 5. Kövessük a fentebb ismertetett regisztrációs folyamatot aszerint, hogy Ügyfélkapun keresztül vagy felhasználói névvel és jelszóval szeretnénk regisztrálni.

Vízcenter regisztrációs adatok kitöltése

Regisztrációs adatok megadása a Vízcenter felületén

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: vizcenter.hu