Az október a cyber biztonság hónapja a Facebook-nál is

Hirdetés

Október hónapban a világ vezető internetes vállalkozásai online tevékenységeink biztonságos végzésére hívják fel a figyelmet a ‘Cyber Security Awareness Month’ keretében, ez alól a Facebook sem kivétel. Az akció célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa adataink védelmét és az ehhez kapcsolódóan szükséges alapvető fontosságú eszközöket és eljárásokat, melyeket használva elkerülhetjük személyes adataink illetéktelen kezekbe jutását.

A Facebook eszközei adataink védelme érdekében

Kétlépcsős (kétfaktoros) azonosítás

Ezzel a néhány egyszerű lépéssel aktiválható funkcióval elérhetjük, hogy illetéktelenek ne tudjanak belépni fiókunkba. Bejelentkezéskor a Facebook egy azonosító kódot is küld telefonunkra, amelyet meg kell adnunk ha olyan helyről jelentkezünk be, ahonnan korábban még nem.

Hirdetés

Használjuk a biztonsági ellenőrzést

A Facebook tájékoztatója segít beállítani az alapvető biztonsági funkciókat, itt érheted el a szolgáltatást!

Értesítések kérése az ismeretlen bejelentkezésekről

Illetéktelen fiókbelépésekről azonnal értesítést kaphatunk, ha bekapcsoljuk a belépési figyelmeztetések kiküldését Facebook fiókunkban.

Felhasználók blokkolása, törlés, letiltása

Előfordulhat, hogy rossz szándékú megkeresések, értesítések vagy tevékenységek miatt szükséges egyes felhasználók eltávolítása vagy blokkolása Facebook ismerőseid köréből. Ehhez nyújt segítséget ez a rövid ismertető.

 

 

Szerző: Kovács Szabolcs

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: pexels.com