Címke szerinti találatok: Facebook

377 000 magyar Facebook felhasználó adatai lettek nyilvánosak, a tiéd köztük van?

A Facebook a napokban ismét súlyos adatszivárogtatási ügybe keveredett. 533 millió felhasználó személyes adatai ( telefonszám, Facebook ID, teljes név, tartózkodási hely, születési idő, esetenként e-mail cím) kerültek nyilvánosságra egy online fórumon, melyek ingyenesen bárki számára hozzáférhetőek voltak. A személyes adatok egy 2019-ben azonosított programozási hibát kihasználva kerülhettek ki a Facebook zárt adatbázisából, bár ezt… Tovább olvasom »

Facebook regisztráció

A Facebook regisztráció folyamata Hogyan regisztrálhatok a Facebook-ra? Ha korábban még nem hoztál létre Facebook-fiókot, első lépésként nyisd meg a www.facebook.com weboldalát. A megnyíló oldalon megjelenik a regisztrációs űrlap, ezt kell majd kitöltened. A regisztrációs űrlapon a következőket írd be:  add meg a vezeték és keresztnevedet, majd az e-mail címedet vagy a mobil telefonszámodat (ezeket ismételten… Tovább olvasom »

A Facebook 30 millió felhasználó adatait nem tudta megvédeni

A szeptemberi Facebook-hack bejelentés még 50 millió felhasználói fiók feltöréséről szólt, majd a cég helyesbítette a számokat és októberben végül 30 millió felhasználó adatainak illetéktelen kezekbe kerülését ismerte be. A megszerzett fiók belépési adatokkal bejelentkezve a hackerek 14 millió felhasználó esetében részletes adatokhoz jutottak, amely tartalmazta a következőket: név, születési idő, munkahely, keresési előzmények a… Tovább olvasom »

Az október a cyber biztonság hónapja a Facebook-nál is

Október hónapban a világ vezető internetes vállalkozásai online tevékenységeink biztonságos végzésére hívják fel a figyelmet a ‘Cyber Security Awareness Month’ keretében, ez alól a Facebook sem kivétel. Az akció célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa adataink védelmét és az ehhez kapcsolódóan szükséges alapvető fontosságú eszközöket és eljárásokat, melyeket használva elkerülhetjük személyes adataink illetéktelen kezekbe jutását.… Tovább olvasom »