Windows belépés, Windows bejelentkezés

A Windows a legelterjedtebb operációs rendszer a világon, amelyet a Microsoft Corporation fejlesztett ki. Olyan alapprogram, amely kezeli a számítógépgép különböző részeit, és egy egységes, könnyen kezelhető grafikus felületet biztosít a felhasználók számára a számítógép használatához. Az alábbiakban a Windows belépés lehetőségeiről szóló ismertetőnk olvasható.

Windows belépés, Windows bejelentkezés

A Windows számos belépési módot kínál a felhasználók számára, amelyekkel biztonságosabbá tehetjük számítógépünk, laptopunk használatát. A Windows-ba alapesetben Microsoft fiókunkkal, illetve jelszóval jelentkezhetünk be, de ezen kívül is van még lehetőségünk egyéb belépési módok közül választani.

  1. A Windows belépési módok beállításához kapcsoljuk be számítógépünket, laptopunkat, majd nyomjuk meg a billentyűzeten a Windows ikont, amit az alsó billentyűsorában, balról a 3. helyen találunk.
  2. A megjelenő navigációs sáv bal alsó részén kattintsunk a ‘fogaskerék’ ikonra. A kattintás után megnyílik a ‘Gépház’, itt válasszuk ki a ‘Fiókok’ ikont, majd a megnyíló oldalon a bal oldali menüsávból a ‘Bejelentkezési lehetőségek’ opciót.
  3. Ha nagyobb biztonságra törekszünk, válasszunk az itt felkínált bejelentkezési módok közül.  A Windows Hello funkciói lehetővé teszik, hogy arc / írisz / ujjlenyomat felismeréssel, PIN-kóddal vagy biztonsági kulcs használatával azonosítsuk magunkat.
  4. Ezeknek az elérhetősége azonban az adott számítógép vagy laptop felszereltségétől függ, nem mindegyik belépési mód érhető el valamennyi eszközön. Az arc vagy ujjlenyomat felismerés beállítása csak akkor lehetséges, ha rendelkezünk Windows Hello kompatibilis kamerával vagy ujjlenyomat-olvasóval. Ha kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb azonosítási lehetőséget, kattintsunk a ‘Beállítás’ gombra.
  5. A biometrikus adatok használata biztonságos, az azonosító információk (arc, írisz, ujjlenyomat) nem hagyják el az eszközünket, de a ‘Bejelentkezési lehetőségek’ lapon (elérése a 3. pontban leírtak szerint) bármikor eltávolíthatjuk azokat. Amennyiben nem akarjuk tovább használni az adott bejelentkezési metódust, kattintsunk az ‘Eltávolítás’ gombra.
  6. A bejelentkezési módok közül a legegyszerűbb, ha a Windows Hello PIN-kódot választjuk, ez nem igényel külön technikai feltételeket. Az általunk választott kód később módosítható is.
  7. A ‘Biztonsági kulcs’ egy felhasználónév és jelszó nélküli hitelesítési módszer. A bejelentkezés egy külső biztonsági kulcs (pl. USB-kulcs) használatával történik. A biztonsági kulcsok általában azoktól a kiskereskedőktől szerezhetők be, akik számítógép-tartozékokat árulnak. Szintén itt a ‘Bejelentkezési lehetőségek’ lapon állíthatjuk be, hogy mennyi idő múlva zárolja képernyőnket a rendszer, amikor nem használjuk számítógépünket.

Windows bejelentkezés

Windows belépés beállítása

Windows belépés beállítási lehetőségei

Windows belépés mobiltelefonon, táblagépen

A Windows operációs rendszert mobileszközökön (mobiltelefonon vagy tableten) nem használhatjuk.

Kapcsolódó oldalak